faq-blog

FAQ – Najčešća pitanja u našem inbox-u

Ono što nas najviše raduje su mailovi i poruke naših korisnika. U 30% slučajeva se radi o prijavama nekih smetnji pri korišćenju aplikacije, a u ostalih 70% slučajeva primamo pitanja i poruke vrlo različite sadržine. Nama je izuzetno važno da komuniciramo sa našim korisnicima. Na kraju dana znamo da radimo pravu stvar ukoliko naši napori učine to da korisnik stigne tamo gde je krenuo.

U proteklom periodu, ovo su bila najčešća pitanja u našim inbox-ima, pa smo napisali i kratke odgovore. Da li još neka pitanja i odgovori treba da se nađu na ovoj listi?

Šta je Car:Go?
Car:Go je aplikacija preko koje se naručuje vožnja od tačke A do tačke B, gde se plaćanje vrši kreditnom karticom, Telenor bankom, mts kreditom ili PayPal-om direktno iz aplikacije.

Kako funkcioniše poručivanje vožnje?
Nakon što instaliraš aplikaciju, registruješ nalog i odrediš način plaćanja, možeš da poručiš vožnju. Kada stigneš na odredište, sistem automatski obračunava cenu i skida sredstva sa računa. Račun ti stiže na email.

Kako se formira cena?
Pre naručivanja vožnje, imaš mogućnost da proveriš proveriš preporučenu cenu vožnje do svoje destinacije putem opcije “Fare estimate”. To je okvira preporučena cena za zadatu relaciju vožnje.

Koje su mogućnosti plaćanja?
Kreditnom karticom (Visa, Master, Maestro), Telenor bankom, mts kreditom ili PayPal-om.

Koliko je potrebno Telenoru i mts kreditu da “legne” na moj Car:Go račun?
Uplata preko mts-a leže odmah, a za uplate putem Telenor-a se čeka oko 3h. Savetujemo da svoj kredit na nalog uplatiš ranije od planiranog vremena vožnje.

Kome da se obratim ukoliko mi je naplaćeno više nego što je “estimate” ili nego što mi je ranije naplaćivano?
Pošalji poruku na support@appcargo.com.

Da li postoji mogućnost rezervisanja vozila za određeni datum i vreme?
Postoji. Samo nas obavesti za kada bi želelo da rezervišeš vožnju (datum, tačno vreme i koliko osoba).

Kako mogu da iskoristim promo code?
U toku promo perioda, potrebno je da uneseš promo code pre naručivanja vožnje u naznačenom delu aplikacije.

Šta da radim ukoliko imam kredita, ali ne mogu da pozovem vozilo?
Pokušaj da podesiš način plaćanja usluge na način plaćanja kojim želiš da platiš vožnju, a ukoliko ni tada ne uspevaš da dobiješ vozilo, kontaktiraj nas na support@appcargo.com.

Zašto piše da Car:Go nije dostupan u mojoj državi?
Za korišćenje aplikacije, potrebno je da uključiš GPS i da se lociraš na mapi. Trenutno Car:Go posluje samo na teritoriji Beograda, ali u bliskoj budućnosti ćemo biti prisutni i u drugim gradovima.

 

2 Comments

  1. Puna podrska celom timu. Napokon….bas steta sto Vas nema u Kragujevcu….jesmo jeftiniji,ali je grad studentski….mogla bi da se napravi neka prica….javite emailom ako ste zainteresovani….sto pre ubacite kragujevac,ja sam prvi vozac kod Vas. Veliki pozdrav

    Reply

  2. Vec drugi dan za redom narucim kola i ne dođje do mesta gde sam a naplatite mi dolazak. Nesto nije u redu s vašim GPS.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *