Čadež: Srpske inovacije menjaju svetsku industriju

Odoo • A picture with a caption
Foto: Cord.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež čestitao je „CarGo Technologies“ ulazak na Forbsovu listu „deset svetskih kompanija koje menjaju industriju iz korena“ i istakao da zahvaljujući CarGo i sličnim aplikacijama Srbija postaje prepoznata u svetu kao mesto koje ne samo da primenjuje najsavremenije tehnologije, već i kreira  novu  vrednost.

„Ovo priznanje je još jedan dokaz da je srpska start-up zajednica svojom pameću, inovativnošću i kreativnošću sposobna da stvara proizvode koji transformišu tradicionalne industrije kod nas, ali i u svetu”, izjavio je Čadež. 

Podrškom„CarGo Technologies“ i start-up zajednici, Privredna komora Srbije, po rečima Čadeža, podstiče mlade ljude da svojim inovacijama razvijaju izvozne proizvode za 21. vek, ostanu u zemlji i ovde otvaraju nova i bolje plaćena radna mesta.

„CarGo i slične kompanije su najbolji ambasadori srpske privrede. Kao što se ponosimo Novakom Đokovićem, košarkašima, vaterpolistima, sve više je i novih proizvoda, usluga i poslovnih modela koji se globalno primenjuju i po kojima nas svet prepoznaje“, zaključuje Čadež.  

Forbs navodi da CarGo trenutno ima više od 600 hiljada registrovanih korisnika i tri hiljade partnera koji pružaju ovu uslugu, kao i da platforma trenutno nakon Beograda, širi svoje poslovanje u Beču, Cirihu i Sent Tropeu. 


Izvor PKS - https://pks.rs/vesti/cadez-srpske-inovacije-menjaju-svetsku-industriju-1364