Car:Go objavio snimak napada pripadnika policije na svog člana

Udruženje građana “CarGo” objavilo je danas snimak proslonedeljnog napada policije na clana ovog udruzenja, koji se odvio nakon nenasilnog protesta protiv oduzimanja CarGo vozila.


Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana “CarGo” izjavio je da su i gradjani i clanovi zaprepasceni da organi reda danas u Srbiji reaguju nasiljem na miran protest, a da na nenasilan otpor reaguju brutalnom represijom.


Clan Udruženja CarGo Momir Nikčević, koga je pripadnih Interventne policije udario vozilom prilikom nenasilne akcije sprečavanja otimanja još jednog CarGo vozila, za sada neće podneti krivičnu prijavu jer ne zeli da ulazi u borbu sa drzavom.


“Udruženje je kao i do sada stalo i uz ovog člana i mi smo mu pružili pravnu pomoć, ali razumemo i njegovu molbu da se ne podnese krivična prijava. Ocigledno se Momir boji za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice. Medjutim, CarGo je tu da podrži svakog člana i zato nećemo odustati od otkrivanja ko je udario Momira i nećemo stati dok nadležni državni organi ne počnu da rade svoj posao. Zato danas i objavljujemo ovaj snimak, a nadlezni organi neka rade svoj posao”, istakao je Vučić.


Na snimku koji je objavio CarGo vidi se da članovi Udruženja iskoristili nenasilnu metodu otpora i legli ispred automobila Interventne kako bi sprečili oduzimanje vozila, a da je nakon toga policajac vozilom udario Momira Nikčevića namerno vozeci kroz okupljene gradjane.


Vučić je rekao da je cilj taksi kartela, koji zapravo rukovodi svim ovim akcijama, upravo da se zaplaše članovi CarGo jer im je batina jedino preostalo sredstvo odbrane svog kartelskog polozaja.


“Nažalost, članovi Udruženja ‘CarGo’ su zaplašeni, prestavljeni. Oni se boje da sednu za volan i posteno rade svoj posao jer nikada ne znaju da li je neko od tih klijenata “prikriveni islednik”, kao da su najgori mafijasi, a ne ljudi koji posteno rade i placaju porez”


Vučić je ponovio da veruje da postoji veliki broj časnih policajaca, ali da nažalost među njima ima i onih koji su prekoračili svoja ovlašćenja u jednoj nečasnoj akciji, kako bi pomogli taksi kartelu u uklanjanju konkurencije.


On je izrazio nadu da će se uskoro obustaviti akcije nezakonitog i bahatog oduzimanja vozila članova Udruženja „CarGo“ i podsetio da saobraćajna inspekcija radi po tumačenju koje je izdalo Ministarstvo saobraćaja, a koje je suprotno misljenjima ministarstva turizma, Republickog sekretarijata za zakonodavstvo, kao i Komisije za zastitu konkurencije.