Prvi efekti Makronove posete: Nakon Austrije i Švajcarske „Car:Go“ uskoro i u Francuskoj

CarGo nastavlja širenje u Zapadnoj Evropi, a planira i nabavku francuskih automobila


 

Nakon sklapanja više sporazuma o saradnji između Francuske i Srbije, kompanija CarGo Technologies, ohrabrena novim talasom prijateljstva između dve zemlje, odlučila je da na poziv francuskih partnera proširi svoje poslovanje i na ovo tržište, zbog čega će uskoro aplikacija CarGo početi sa radomn prvo u Sen Tropeu.


„Za početak poslovanja na tržištu Francuske, dobili smo ponudu da svoje poslovanje započnemo na Azurnoj obali, turističkom centru Francuske, konkretno Sen Tropeu. Nakon potpisivanja sporazuma sa lokalnim partnerima, CarGo će biti hit u Francuskoj, to je sigurno“ rekao je Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo Technologies.

Guberinić je istakao da je Sen Trope samo prvi talas ulaganja u razvoj i širenje poslovanja na francusko tržište jer postoji još preduzetnika koji su izrazili interesovanje za ovu srpsku aplikaciju.

Aleksandar Vučić, predsednik udruženja „CarGo“ rekao da je poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona mnogo značila za Srbiju, da su ovo prvi efekti Makronove posete i da će se tek osetiti benefiti potpisanih sporazuma između dve zemlje.

„Ohrabreni novim talasom prijateljstva, verujem da je ovo odličan put jer su jaki privredni odnosi i kulturna saradnja temelj dobrog i stabilnog odnosa između zemalja, posebno vekovnih prijatelja – Srbije i Francuske“, istakao je Vučić.

Vučić je dodao da je ova saradnja značajna kako za francusko tržište tako i za razvoj srpske privrede.

„Apelujem da sledeći korak u saradnji bude nabavka automobila francuskih proizvođača, što će poboljšati kvalitet za članove udruženja CarGo u Srbiji, ali i odnosa između zemalja“, zaključio je Vučić.

CarGo posluje u Švajcarskoj i Austriji, gde je omogućeno korišćenje svim građaniima, dok u Srbiji CarGo mogu da koriste samo članovi udruženja „CarGo“ kao inovativnu pomoć na putu.