Vučić se obavezao: Rast Udruženja Car:Go znači više novca za humanitarne aktivnosti

Vučić sa prvom grupom dece Hilandara na "kampu prijateljstva”

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana “CarGo” susreo se sa prvom grupom dece iz čitavog regiona koja borave u Beogradu na tradicionalnom humanitarnom „Kampu prijateljstva“ u organizaciji manastira Hilandar i tom prilikom im poručio da je CarGo uvek tu za njih i za sve ljude kojima je pomoć neophodna. 


„Verujemo u inovacije koje pokreću društvo. Ali isto – verujemo da je naš poziv humanost. Zato, koristim priliku da se pred vama obavežem, kao i pred članovima našeg Udruženja, da ćemo izdvajati sve više za humanitarne aktivnosti. Dakle, rast Udruženja CarGo znači veća izdvajanja za dobročinstvo“, istakao je Vučić. 

 

Vučić je tokom poslednjeg dana boravka prvoj grupi od oko 170 dece uručio poklone u Studentskom odmaralištu na Avali, a deca su u znak zahvalnosti pripredila priredbu. 

 

„CarGo, kao i svi naši članovi, veruje u humanost, dok neki drugi veruju u ratove na ulicama Beograda. Ali, nećemo trošiti reči na njih, već želimo da pošaljemo poruku humanosti. CarGo želi da bude stub humanosti kao što je Hilandar bio kuća dobročinstva kroz svoju bogatu istoriju. Naša misija je humana i bolja Srbija. Cilj nam je da svojim primerom inspirišemo i ostala udruženja i kompanije jer samo ujedinjeni možemo da postignemo ovu veliku misiju“, rekao je Vučić. 

 

Vučić se zahvalio Hilandaru na pozivu i izrazio nadu da će i sledeće godine CarGo biti u mogućnosti da pomogne u ovoj, ali i brojnim drugim humanitarnim akcijama, kako bismo zajedno obradovali što više dece. 

 

Humanitarnu akciju tradicionalno organizuje manastir Hilandar, a generalni pokrivitelj ovogodišnje akcije je Udruženje građana „CarGo“ koje je zahvaljujući sredstvima kompanije CarGo Technologies, pokrilo troškove smeštaja dece i prevoza od Beograda i obratno. 

 

Kroz kamp će proći 350 dece od 7 do 14 godina i još 150 volontera, pratilaca, vodiča i medicinskih radnika koji će u nekoliko grupa obići mnoge znamenitosti Beograda, kulturne institucije i muzeje, a van Beograda će posetiti i Oplenac, manastire Ravanicu i Manasiju.