Car:Go kombi bez nadoknade za decu sa invaliditetom od i do škole

Luka Milošević sa cerebralnom paralizom prvi korisnik, konačno normalno može u školu

Udruženje građana „CarGo“, koje je nedavno nabavilo specijalizovane kombije za osobe sa invaliditetom, obezbedilo je postupno besplatan odlazak od i do srednje škole za dečaka Luku Miloševića sa cerebralnom paralizom.

 

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana „CarGo“ istakao je da je ovo tek početak, a da  su odgovorili na poziv za pomoć Lukine majke Anite, jer je nažalost dečak propustio celu prethodnu školsku godinu zbog nemogućnosti grada Beograda da organizuje odlazak do i od škole.

 

„Nažalost, dosta dece i ljudi u Beogradu i Srbiji ima problem jer nisu vidljivi u sistemu. To ne znači da ne postoje. Naš cilj je da podignemo svest kod građana, kompanija, ostalih udruženja, sa kojim se svakodnevnim problemima suočavaju osobe sa invaliditetom u Srbiji“, rekao je Vučić.

 

CarGo je za početak izdvojio jedan kombi koji svakog radnog dana odvozi Luku od Zemuna i do srednje škole „Petar Leković“ na Kanarevom brdu.

 

„CarGo kombi će biti bez nadoknade i za decu sa invaliditetom od i do škole. Verujemo da će se javiti i drugi roditelji, a da će se udruženje potruditi da pomogne što većem broju ljudi“, zaključio je Vučić.

 

Lukina mama, Anita Milošević rekla je da specijalizovani kombi koji je bezbedan, komforan i svakodnevan mnogo znači jer više od godinu i po dana nisu mogli da dobiju prevoz od grada Beograda i jer sada ne mora svakog dana da zove Zavod za cerebralnu paralizu kako bi dobila vanredan prevoz.

 

CarGo znači jer smo napokon krenuli bez problema u školsku godinu. Neočekivano, odmah smo dobili pozitivan odgovor da će sve obezbediti, i to je veliki uspeh, jer nismo navikli da iz prvog puta dobijemo nešto za Luku“, kazala je Anita.

 

Prema njenim rečima, vozila za osobe sa invaliditetom su preko potrebna gradu Beogradu, ali i celoj Srbiji, jer mnogi roditelji nemaju način kako da prevezu svoju decu, zato je nabavljanjem ovih kombija CarGo olakšao i na bolje promenio život mnogim građanima.

 

Vučić je pozvao i ostale kompanije da se pridruže ovakvim akcijama kako bi zajedno podigli svest o problemima osoba sa invaliditetom i rešili makar deo problema sa kojima se svakodnevno suočavaju.