Iguman Hilandara posetio Car:Go: Hvala za pomoć „kampu prijateljstva” i humanitarne akcije

Vučić: Cilj nam je da inspirišemo, promovišemo i utičemo na pozitivne promene

Iguman manastira Hilandar arhimandrit Metodije posetio je danas sedište Udruženja građana „CarGo” i tom prilikom u znak zahvalnosti za pruženu podršku „Kampu prijateljstva” uručio je „Hilandarsku spomenicu” i kopiju ikone Bogorodice Trojeručice sa posebnim pečatom Hilandara.

 

Iguman Metodije zahvalio je Udruženju građana „CarGo“ na pomoći koju je CarGo pružio i podršci „Kampu prijateljstva“ i izrazio nadu za dalju saradnju na polju humanitarnog rada.

 

„Manastir Hilandar dodeljuje spomenicu, ali i naš najveći blagoslov i najveću svetinju ikonu Bogorodice Trojeručice, da vam pomogne u radu i napredovanju, kao što i nama pomaže“, izjavio je iguman Metodije.

 

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana „CarGo” istakao je da je veoma počastvovan zbog prilike da ugosti igumana manastira Hilandar, koji je vekovna kuća humanosti, kulture i obrazovanja.

 

Vučić je dodao da se rado odazvao pozivu manastira Hilandar da CarGo učestvuje u „Kampu prijateljstva” u pokrivanju troškova smeštaja i prevoza dece slabijeg materijalnog statusa iz celog regiona tokom njihovog boravka u Beogradu.

 

Lično sam dočekao 350 dece i ne mogu da vam opišem njihove osmehe i sreću. Zato zahvaljujemo Hilandaru – što su nam omogućili da podelimo dečiju radost, da pomognemo i budemo deo zajednice koja daruje“, rekao je Vučić.

 

Aleksandar Vučić istakao je da je ova humanitarna akcija bila prekretnica u uključivanju CarGo-a u humanitarnim misijama i da su u planu brojne dobročiniteljske aktivnosti.

 

Želimo da budemo uvek tu za sve ljude kojima je pomoć neophodna. Cilj nam je zaista da inspirišemo, promovišemo i utičemo na pozitivne promene u našem društvu. Hilandar zaista jeste vekovna kuća humanosti, a CarGo želi da bude jedan maleni delić ove višedecenijske istorije kao jedan od stubova humanosti“, izjavio je Vučić.

 

Predsednik CarGo dodao je da će dobročinstvo biti misija udruženja, a poruka humanosti njegov lajtmotiv.

 

Pozivam i druge kompanije i udruženja da se ujedinimo i darujemo kako bi Srbija postala humanije mesto za život, a sve ljude kojima je potrebna pomoć da nam se obrate“,  zaključio je Vučić.