Taksisti nasilno upali u saobraćajnu inspekciju

Udruženje građana „CarGo“ apelovalo je na nadležne organe da ispitaju, ako već ne znaju, i obelodane, koje grupe taksista su izvšile nasilan upad u gradsku saobraćajnu inspekciju.


Dobili smo anonimna saznanja da su taksisti upali u prostorije gradske saobraćajne inspekcije zahtevajući da se oduzimaju „CarGo“ vozila koje pružaju pomoć članovima našeg udruženja, a naši članovi koji pružaju ovu uslugu hapse.


Pritisak taksi kartela je kulminirao ovim činom i zato udruženje građana „CarGo“ postavlja pitanje nadležnim organima zašto o ovakvim nasilnim i protivzakonitim akcijama ne obaveštavaju javnost i izražava zabrinutost da je taksi kartel „zarobio“ gradske i republičke organe nadležne za pitanja saobraćaja.


Apelujemo da ovakvo stanje, u kome su institucije zarobljene, a paradržavni akteri osiono upravljaju institucijama, od građana pravi taoce, a od svih poštenih ljudi koji žele da rade svoj posao statiste njihove politike pritiska na institucije.


Nasilje nad institucijama i građanima mora biti zaustavljeno i zato će udruženje građana CarGo u narednom periodu podneti Inicijativu i zahtevati da se obelodane poreska dugovanja taksi kartela u iznosu od 247 miliona evra, kao i kriminalni dosijei njihovih vođa i pripadnika koji svakodnevno terorišu građane Beograda i Srbije.