Udruženje „Novi taksi“: Štrajk opasan, hoćemo razgovore Nemamo problema sa Car:Go već sa taksi kartelom

„Novi taksi“ pozvao na razgovore, sesti za sto sa državom

Milorad Đokić, osnivač i zakonski zastupnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije objavio je danas osnivanje novog taksi udruženja „Novi taksi – moj taksi“ i javno pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednicu Vlade Anu Brnabić da ga prime kako bi „Vlada čula i druge taksiste i drugu stranu taksi medalje“.

 

Đokić je apelovao da štrajk postaje opasan i da, kao zvaničan predstavnik taksista, prihvata pruženu ruku Vlade, koja je pozvala na razgovore i obustavu blokade Beograda.

 

„Kada već Bjelić i njegovi puleni odbijaju pruženu ruku Vlade, ja ću, kao zvaničan predstavnik taksista da je prihvatim.Možemo i moramo da sednemo za sto. Zakon o prevozu definitivno mora da se menja, ali moraju da se menjaju i predstavnici taksista koji govore u naše ime“, istakao je Đokić na vanrednoj konferenciji za medije.

 

Đokić kaže da se i taksistima i javnosti objašnjava da je reč o borbi za zakon i profesiju, ali da je zapravo štrajk taksista politički zloupotrebljen i da neko veliki stoji iza svega.

 

„Za razliku od mnogih kolega, ja sam se otrgao iz kandži taksi kartela, a na ucene velikih gazdi nisam hteo da pristanem. Taksi kartel se svim silama trudi da ograniči konkureniju na tržištu. Glavni neprijatelj im je CarGo, ali prosto je neverovatno da se neko bori protiv tehnologije“ kaže Đokić i dodaje da je ubeđivao kolege da ne treba da štrajkuju protiv tehnologije, već da je iskoriste.

 

O saradnji sa CarGo, Đokić je rekao da se sam javio nakon javnog poziva ove kompanije poštenim taksistima i ponuđenog rešenja, kome se, pored njega, kako kaže, odazvalo stotine taksista.

CarGo jepružio ruku taksistima i odgovorio sa rešenjem. Dakle, CarGo nije neprijatelj. Pravljenje nove taksi aplikacije i sistema omogućiće taksistima fer uslove, a državi regularno plaćene poreze“, rekao je Đokić.

Predsednik „Novog taksija“ rekao je da poziva Bjelića na televizijski duel, jer ne želi da ljudi poput Bjelića govore u ime poštenih taksista.

„Bjelić je često menjao dres i on je pravi pijun u rukama raznih profesionalaca“, kazao je Đokić.

Đokić je pozvao taksiste da postanu deo „Novog“ taksija, jer sada više ne moraju ništa da trpe, da imaju alternativu i da ovim dobijaju priliku da ponovo postanu svoji.  

„Pored novih automobila i fer uslova, novi taksi će biti prava slika Beograda. To će biti povratak pravog taksija. Retro taksi sa modernom tehnologijom. „Moj taksi“ je i vaš taksi, to je taksi svih nas“, zaključio je predsednik novoformiranog udruženja.

 

Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo Technologies i Milorad Đokić, predsednik novoformiranog udruženja „Novi taksi“ potpisali su danas memorandum o razumevanju kojim se softverska kompanija CarGo Technologies obavezala da će napraviti najsavremeniju aplikaciju za „Novi taksi“. Taksi aplikacija će omogućiti „retro taksi, ali sa modernom tehnologijom“, što je jedan od slogana novoformiranog udruženja.

 

Milorad Đokić – biografija:

Milorad Đokić je jedan od osnivača Ugovorne privredne taksi komore Srbije i njen zakonski zastupnik, zvanično registrovan u Agenciji za privredne registre. Đokić je vršilac dužnosti generalnog sekretara Komore. Bio je osnivač sindikata nezavisnosti i samostalnnog sindikata početkom 2000. godina. Pored toga, predsednik je Udruženja za zaštitu statusa i prava taksi vozača i ostalih preduzetnika. Vozi taksi od 1987. godine. Ponosni otac četvoro dece. 

Odoo • A picture with a caption
 Vuk Guberinič, direktor CarGo Technologies i Milorad Đokić.