Vučić sa Birmanom: Na primeru Car:Go može se videti kako je u Srbiji ugroženo pravo na rad

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana “CarGo” sastao se danas sa Brokom Birmanom, pomoćnikom direktora USAID za Evropu i Evroaziju i istakao da je CarGo primer kako se ugrožavaju pravo na udruživanje i pravo na rad, zbog konstantnih pritisaka, pretnji hapšenjima, zastrašivanja i napada kroz koji prolaze članovi Udruženja, a sve pod vođstvom taksi kartela koji kontroliše institucije.

 

Na sastanku u ICT Hubu među temama razgovora izdvojio se razvoj novih tehnologija i inovacija koje su veoma značajne za dalji razvoj i budućnost Srbije.

 

„Mi smo broj jedan po broju elektronskih transakcija u celoj zemlji, pravi primer digitalizacije, a na svaki način pokušavaju da nam onemoguće da radimo. Taksi kartel i njihovi eksponenti menjaju zakone preko noći, ugnjetavaju i zastrašuju, međutim, mi ne odustajemo. U cilju stvaranja stabilnog poslovnog okruženja u Srbiji, pozvao sam Sjedinjene Države da nastave da podstiču razvoj vladavine prava u našoj zemlji”,rekao je Vučić nakon razgovora sa Birmanom.  

 

Nakon sastanka, Vučić je rekao da je zabrinut za stanje inovacija u zemlji i ostanak mladih u Srbiji. 

 

„Ministar za inovacije Nenad Popović se ne čudi kada iz Srbije odlaze mladi, obrazovani i ljudi sa idejama koji bi mogli da pokrenu zemlju. Imamo ministra inovacija koji zapostavlja domaće inovacije i pravi se da ih ne primećuje, a samo priča o ruskim inovacijama“, rekao je Vučić. 

 

On je istakao i da će u narednom period CarGo razgovarati i sa investitorima sa američkog kontinenta, što je od ključnog značaja za dalji razvoj inovacija u Srbiji. 

CarGo ovim sastankom nastavlja seriju sastanaka sa predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija, čime žele da podignu svest o značaju stabilnog poslovanja u Srbiji. CarGo se pokazao kao dobar model pružanja usluge inovativne pomoći na putu, te da postaje veoma interesantan za globalne partnere - nedavno su Nemci finansijski podržali projekat „CarGo Green Mobility“, a upravo je danas direktor CarGo Technologies Vuk Guberinić otputovao na međunarodni uvozni sajam u Šangaju, kako bi učestvovao na Kinesko-evropskom privrednom Forumu.