Vučić: Uskoro reakcija EU na kršenje konkurencije u Srbiji

CarGo: Pripremamo snimke i dokaze za napade i oduzimanja Car:Go vozila

Aleksandar Vučić, predsednik udruženja građana „CarGo“, izjavio je da se uskoro očekuje reakcija Evropske komisije, koja će proveriti usklađenost Zakona o prevozu putnika sa EU zakonodavstvom, zbog ozbiljnih kršenja konkurencije u Srbiji, a posebno nakon blokade Beograda. 

Vučić kaže da je o ozbiljnom kršenju konkurencije u Srbiji na tržištu transporta CarGo izvestio i delegaciju EU u Beogradu, ambasadora Fabricija, ali i predstavnike u Briselu zadužene za Srbiju, poput Ketrin Vent, šefice odseka za Srbiju u Direktoratu Evropske komisije za politiku susedstva i pregovore o proširenju. Pismo je poslato i evropskoj komesarki za transport Violeti Bulc.  

„Pošto ministarka Zorana Mihajlović nije dostavila informacije koje je Evropska delegacija tražila, mi ćemo lično dostaviti svu potrebnu dokumentaciju predstavnicima Evropske komisije. Oni moraju da znaju istinu. Isto kao što građani moraju da znaju da je ugrožen evropski put Srbije zbog očiglednog kršenja Ustava i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju“, kaže Vučić.

Dok se čeka reakcija predstavnika EU, Vučić je naglasio da pored zakona i pravne dokumentacije, CarGo priprema snimke i dokaze za napade i oduzimanja CarGo vozila.

„Videće se kako ucena taksi kartela zasnovana na sili i zahtevi utemeljeni na neustavnom zakonu vode do toga da će račun na kraju morati da plate gradjani. Mi ne želimo da toga dođe i zato ćemo, ohrabreni podrškom iz Evrope, nastaviti borbu za poštovanje evropskih vrednosti i zakona. Verujemo u Evropsku uniju i njihovu pomoć u uspostavljanju vladavine prava i u ovoj oblasti“, naglasio je Vučić.

Vučić se, u ime 750 hiljada članova udruženja CarGo, zahvalio predstavnicima EU što su budno pratili situaciju i njen sadašnji razvoj.

Nemamo ništa protiv belih automobila za taksiste, ali imamo protiv „belih medveda“ koji su zaštićeni, dok su pravo i pravda ugroženi. Konkurencija je osnov zdrave ekonomije, a vladavina prava zdravog društva“, zaključio je predsednik udruženja CarGo.